Tiri Saganaki

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 2 juni 2021

Saganaki receptIngrediënten (3 personen)

  • blok feta
  • ei
  • paneermeel
  • citroen
  • zonnebloemolie/olijfolie.

Saganaki (Σαγανάκι) is een hartig Grieks voorgerecht dat je in alle Griekse restaurants op menu ziet staan. Het is een kaasgerecht (feta) en genoemd naar het pannetje waarin de kaas gebakken wordt. De kaas wordt gebakken tot hij gesmolten is en er zich een korstje gevormd heeft. Het gerecht wordt meestal met citroensap geserveerd. Het woord saganaki is de verkleinvorm van sagani. Sagani is een Grieks woord en betekend: bakpan met twee handvatten.

Bereidingswijze:

Doe olie in de koekenpan en laat deze heet worden. Snijd een grote plak feta van ongeveer 1 cm dik af. Klop een ei op en haal de feta hier doorheen, en daarna door het paneermeel. Bak de feta kort aan beide kanten. Serveer de Saganaki met een stukje citroen.