NAAR VILLA'S CORFU

Corfu vakantie 2017

villa's Corfu

NAAR APPARTEMENTEN CORFU

Corfu vakantie 2017

appartementen Corfu

NAAR HOTELS CORFU

Corfu vakantie 2017

hotels corfu

ALLES OVER CORFU

Stel hier je vragen en discussieer mee. Corfu vragen over jouw aankomende Corfu-vakantie, auto verhuur, drankjes en gerechten, restaurants en bars, reisverslagen en ervaringen, en zelfs wonen en/of werken op Corfu.
Corfuforum is de rots in jouw Ionische Zee branding.

De olijfboom

2094   0   1   0
Commentaren (1)
Deze zeer oude olijfboom kwamen we tegen tijdens een wandeling in 2013 | @ Miss Kerkyra

De olijfboom (Olea europaea) is een boom van de olijffamilie (Oleaceae). Het geslacht Olea telt ongeveer 30 soorten met een groot spreidingsgebied, voornamelijk in de Oude Wereld. Traditioneel wordt de boom gebruikt vanwege de vrucht ervan, de olijf, die zelf wordt gegeten, en waaruit de zeer belangrijke olijfolie wordt gewonnen.

Wist je dat....de olijfbomen op Corfu niet gesnoeid mogen worden en dus behoorlijk hoog worden. Ze krijgen vaak prachtige, verwrongen vormen. In tegenstelling tot andere kwekers uit het Middellandse-Zeegebied, slaan de Corfioten bij het oogsten niet tegen de bomen, maar leggen er netten onder zodat de vruchten op een natuurlijk wijze eraf kunnen vallen.

De herkomst van de boom ligt waarschijnlijk in de gebieden rond het oostelijk deel van de Middellandse Zee, zoals Syrië. Al duizenden jaren wordt de boom in de literatuur van landen rond de Middellandse Zee genoemd, zoals in Griekse mythologie en Tenach. Ook tegenwoordig is de boom in de landen rond de Middellandse Zee nog zeer belangrijk, maar vindt men de boom ook in heel andere delen van de wereld, zoals Florida, Australië en China.

Door onderling kruisen bestaan er vandaag de dag meer dan 80 soorten olijfbomen. De boom groeit aanvankelijk relatief langzaam, heeft een dikke stam en lange wortels. Vanwege de groei van de wortels, moet er telkens een minimale afstand tussen de bomen worden aangehouden bij het beplanten. Pas na 5 jaar begint de boom vruchten te dragen. Olijfbomen kunnen vele honderden jaren oud worden. Oude olijfbomen zijn bijzonder waardevol.

Volgens de Griekse mythologie schonk Pallas Athene in haar wijsheid een olijfboom aan de stad Athene. Nog steeds staat er daarom een olijfboom op de Akropolis.

De boom waaruit in de loop der eeuwen onze eetbare olijven zijn ontstaan is eigenlijk een ondersoort, namelijk Olea europaea ssp. sylvestris. In Oost-Afrika komt nog een andere ondersoort voor, Olea europaea ssp. cuspidata, met kleine olijven die nauwelijks eetbaar zijn. In de hooglanden van Ethiopië komt deze Afrikaanse wilde olijf vaak voor in kerkbossen, kleine resten natuurlijk bos in een voor de rest vaak boomloos landschap.

Taxonomische indeling
Rijk: Plantae (Planten)
Stam: Magnoliophyta (Bedektzadigen)
Klasse: Magnoliopsida (Tweezaadlobbigen)
Orde: Lamiales
Familie: Oleaceae (Olijffamilie)
Geslacht: Olea
Soort: Olea europaea

EEN VAKANTIE NAAR CORFU KUN JE DIRECT BOEKEN BIJ....

NAAR TOTAAL OVERZICHT TOUROPERATORS

ONTDEK JE IDEALE VAKANTIE MET WTC | DE BESTE ZONVAKANTIES EN LASTMINUTES NAAR CORFU |VAKANTIE 2017

CORFU, DE PAREL VAN DE IONISCHE ZEE

Al vele jaren komen wij op Corfu, we hebben er ons hart aan verloren. Corfu is absoluut het mooiste Ionische eiland! Het wordt ook wel "de parel van de Ionische zee" genoemd en dat is niet zomaar. Het is een mediterraans eiland, zo vindt je er bergen (waarvan de Pantokrator met zijn 906m. het hoogst is), prachtige stranden, olijfboomgaarden en wijn- en fruitgaarden. De lente is prachtig, alles staat dan in weelderige bloei. De zomers zijn warm en droog, de winters zijn mild en nat. Het mediterrane klimaat maakt Corfu tot de ideale vakantiebestemming.

LEES HIER MEER OVER CORFU

HET WEERBERICHT

Bewolkt

18°C

Corfu

Bewolkt

Luchtvochtigheid: 59%

Wind: 35.40 km/h

  • 29 Apr 2017

    Bewolkt 20°C 16°C

  • 30 Apr 2017

    Overwegend Bewolkt 19°C 15°C