NAAR VILLA'S CORFU

Corfu vakantie 2017

villa's Corfu

NAAR APPARTEMENTEN CORFU

Corfu vakantie 2017

appartementen Corfu

NAAR HOTELS CORFU

Corfu vakantie 2017

hotels corfu

ALLES OVER CORFU

Stel hier je vragen en discussieer mee. Corfu vragen over jouw aankomende Corfu-vakantie, auto verhuur, drankjes en gerechten, restaurants en bars, reisverslagen en ervaringen, en zelfs wonen en/of werken op Corfu.
Corfuforum is de rots in jouw Ionische Zee branding.

Langs een kloosterruïne naar de steile kust | Kavos

Langs een kloosterruïne naar de steile kust | Kavos

1658   0   1   0
Kanouli strand | Corfu | @ Miss Kerkyra 2011
Wandelroute nr:
17 uit het boekje Wandelen op Corfu
Afstand:
9,9 km
Type:
rondwandeling
Tijd:
circa 3 uur
Zwaarte
2 (klimmen en dalen)

Een korte, maar pittige wandeling op de meest zuidelijke punt van het eiland. De ruïne van het klooster ter ere van de Maagd Maria dateert uit 1700 en ligt op een afgelegen punt. De weg ernaar toe loopt over onverharde paden en dwars door een stuk natuurlijk bos. Nu eens niet de alom tegenwoordige olijfbomen, maar dicht struikgewas, met o.a. steeneiken, heide en andere inheemse struiken en planten. Erosie en water- en modderstromen geven de steile kust van het strand van Kanoula een ruig aanzien. De dichte bebossing op de heuvels loopt door tot aan de rand van de kale hellingen die vrijwel uitsluitend uit zandsteen bestaan. De modderstromen lopen op sommige plaatsen door tot op het strand, in de meest wonderlijke vormen. Let op: bij stormachtig weer kun je deze route beter niet doen, omdat het strand van Kanoula dan grotendeels onder water staat.

EEN VAKANTIE NAAR CORFU KUN JE DIRECT BOEKEN BIJ....

NAAR TOTAAL OVERZICHT TOUROPERATORS

CORFU, DE PAREL VAN DE IONISCHE ZEE

Al vele jaren komen wij op Corfu, we hebben er ons hart aan verloren. Corfu is absoluut het mooiste Ionische eiland! Het wordt ook wel "de parel van de Ionische zee" genoemd en dat is niet zomaar. Het is een mediterraans eiland, zo vindt je er bergen (waarvan de Pantokrator met zijn 906m. het hoogst is), prachtige stranden, olijfboomgaarden en wijn- en fruitgaarden. De lente is prachtig, alles staat dan in weelderige bloei. De zomers zijn warm en droog, de winters zijn mild en nat. Het mediterrane klimaat maakt Corfu tot de ideale vakantiebestemming.

LEES HIER MEER OVER CORFU

HET WEERBERICHT

Bewolkt

18°C

Corfu

Bewolkt

Luchtvochtigheid: 59%

Wind: 35.40 km/h

  • 29 Apr 2017

    Bewolkt 20°C 16°C

  • 30 Apr 2017

    Overwegend Bewolkt 19°C 15°C